пʼятниця, 28 серпня 2020 23:35

Карантин: До червоної зони перейшло ще одне місто Тернопільщини

Карантин: До червоної зони перейшло ще одне місто Тернопільщини
Чортків потрапив до червоної зони.

Місто Чортків Тернопільської області з 31 серпня переходить на жорсткі карантинні заходи. Його перенесли до червоної зони епідеміологічної небезпеки.

"Змушені повернутися до жорстких карантинних заходів на території нашого міста. Буду відвертим, така ситуація виникла унаслідок нашої спільної безвідповідальності. За весь період пандемії у нашому районі захворіло 485 людей. З них у Чорткові – 293, в тому числі 17 дітей, троє людей померло. А за останній тиждень у районі захворіло ще 134 особи й ця кількість невпинно зростає", - сказав міський голова Чорткова Володимир Шматько у своєму відеозверненні.

За його словами, в інфекційному відділенні місцевої лікарні є 34 ліжка. Там помістили вже 40 осіб. Їм цілодобово надають допомогу лікарі та медичні сестри. Також цілодобово діють 4 апарати ШВЛ, є 40 балонів кисню, які теж використовуються цілодобово.

"Під інфекційне відділення перевели одне із відділень лікарні у селищі Заводське. Там лікується ще 20 хворих. Зі слів сімейних лікарів, щонайменше 139 людей лікуються від пневмонії у домашніх умовах", - додав міський голова Чорткова.

Він також повідомив, що навчальний рік цього року 1 вересня у громаді не розпочинатимуть. Попередньо, зроблять це 15 вересня. Громадський транспорт з 31 серпня переводять на спецрежим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червона зона Чернівців: як відбуватиметься навчання в місті з 1 вересня

Діятиме заборона на роботу ресторанів, кафе, торгово-розважальних центрів, ринку.

На Тернопільщині серед низки населених пунктів до "червоної зони" віднесено міста Бережани та Чортків, Бережанський район Тернопільської області.

До "помаранчевої зони" віднесли місто Тернопіль, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Козівський, Лановецький, Монастириський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони.

В Україні за останню добу зареєстровано 2 438 випадків зараження коронавірусом, загальна їх кількість сягнула 114 497-ми.

Зараз ви читаєте новину «Карантин: До червоної зони перейшло ще одне місто Тернопільщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути