понеділок, 22 серпня 2022 06:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Капітан ВМС розказав про проблеми росіян у Чорному морі

Капітан ВМС розказав про проблеми росіян у Чорному морі
Ускладнилася можливість висадки ворожого десанту на південь. Фото: "Уніан"

Українській армії завдяки постачанню протикорабельного озброєння вдалося відтіснити росіян аж до тимчасово окупованого Криму.

Водночас ворог досі може завдавати ударів по нашій території крилатими ракетами, заявив колишній заступник начальника штабу Військово-морських сил Збройних сил України, капітан першого рангу запасу й експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко в інтерв'ю Obozrevatel.

"Ефективність Чорноморського флоту РФ обмежена, тож українці можуть цим скористатися. Звичайно, у росіян дійсно виникли проблеми. Це ускладнює виконання завдань, які поставлені їм у ході цієї "спеціальної військової операції". Україні ж завдяки набуттю нових спроможностей, а конкретно протикорабельних систем, вдалося відтіснити росіян під Крим. Вони фактично перебувають дуже близько до узбережжя під захистом систем ППО півострова. Але це все одно дозволяє їм використовувати ракети великої дальності", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія навряд чи захопить більше українських територій: експерти ISW пояснили чому

Риженко також констатував ускладнення висадки ворожого десанту на південне узбережжя України.

"Ми взяли його під контроль. Це констатація ситуації, яка склалася на Чорному морі за місяць. Відлік почався 13 квітня, коли було знищено крейсер "Москва". Другий епізод – знищення рятувального буксиру "Василий Бех". Третій епізод – газова платформа. Можливо, було щось іще, але про це ми не знаємо. Росіяни зрозуміли, що там небезпечно, і відійшли", – наголосив військовий.

Російські війська суттєво збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі. Це може свідчити про підготовку до "сюрпризів" для України на День Незалежності, вважає начальниця об'єднаного координаційного штабу пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

У День Незалежності РФ може завдати масованих ракетних ударів по Україні. У командуванні Повітряних Сил громадян просять не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Зараз ви читаєте новину «Капітан ВМС розказав про проблеми росіян у Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути