вівторок, 09 жовтня 2018 23:58

Канал NewsOne потрапив у мовний скандал

Канал NewsOne потрапив у мовний скандал
Ніцой влаштувала скандал на NEWSONE. Фото: Обозреватель

Письменниця Лариса Ніцой залишила прямий ефір програми "Великий вівторок" на телеканалі NewsOne. Пояснила, що зробила це через відмову ведучої Діани Панченко переходити на українську мову. Та спілкувалась російською.

"Я не зовсім зрозуміла, куди я прийшла. Мені ніхто не говорив, що це канал національної меншини. Якщо у вас загальнонаціональний канал, я б попросила вас говорити українською", - сказала Ніцой.

"Ви не будете вказувати мені, якою мовою мені говорити. Наші ефіри на 80% україномовні, але цей проект ми ведемо російською і, якщо Конституція не забороняє нам це робити, ви теж не можете заборонити", - відповіла ведуча.

Ніцой вказала на статтю 10 Конституції про мову. Вона наголосила, що "українська мова - обов'язковий засіб спілкування у всіх сферах суспільного життя".

"Я вас прошу дотримуватися рішення Конституційного суду, яке говорить, що ви підлягаєте кримінальній відповідальності. Ви знаєте, що підводите самі себе під статтю?" - запитала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніцой хоче екзаменувати жителів Донбасу

"Ніхто не забороняє мені говорити російською мовою в телеефірах. Є закон про квоти, який ми виконуємо. Я попрошу вас не порушувати регламент ефіру", - висловилася Панченко.

Після того, як Ніцой не захотіла брати участь у зйомках та пішла зі студії, ведуча назвала письменницю фріком.

"Від фріків можна очікувати тільки таких вчинків. Я зараз свідомо назвала пані Ларису Ніцой фріком, інакше назвати її не можу", - сказала Панченко.

Раніше Ніцой заявила, що після деокупацї Донбасу тамтешні жителі мають заново ставати громадянами України. Зокрема, на думку Ніцой, потрібно ввести для них спеціальні іспити.

Зараз ви читаєте новину «Канал NewsOne потрапив у мовний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути