пʼятниця, 08 червня 2007 12:04

Канадець оштрафований за водіння інвалідної коляски в нетверезому cтані

Канадець Патрік Шанахан був засуджений до великого штрафу, позбавленню водійських прав з випробувальним терміном після того, як по дорозі з бару його затримала поліція за водіння інвалідної коляски своєї матері в стані сильного алкогольного сп"яніння. Сам чоловік не є інвалідом.

Інцидент відбувся в грудні 2004 року. Поліцейський патруль зупинив Шанахана в передмісті Торонто, коли той намагався добратися по автотрасі на моторизованій інвалідній колясці до свого будинку. Чоловікові пред"явили звинувачення в управлінні транспортним засобом в стані алкогольного сп"яніння. В ході розгляду також з"ясувалося, що раніше Шанахан був позбавлений права на управління автомобілем за їзду в нетверезому стані.

Спочатку 35-річний Патрік Шанахан намагався довести свою невинуватість. Він заявляв: "Мені не потрібні права водіїв, щоб управляти коляскою, мені не потрібна страховка і номерний знак, щоб їздити на ній. Тоді як мене можна звинувачувати у водінні в нетверезому стані?"

Проте суд вважає інакше і засудив Шанахана до штрафу в 600 канадських доларів (560 доларів США) і на рік позбавив його права управляти будь-яким моторизованим транспортним засобом, дав випробувальний термін 18 місяців і наказав відвідувати спеціальні групи для алкоголіків.

А в США інвалід явно "перевищив швидкісний режим", проїхавшись по американському хайвею на інвалідному кріслі із швидкістю 80 км/ч. Проте Бен Карпентер зробив це не по своїй волі.

За словами представників поліції штату Мічіган, коляска 21-річного Бена, страждаючого мускульною дистрофією, зачепилася важелем за грати радіатора вантажівки, що виїжджала з автозаправної станції в містечку Пау-Пау в 220 кілометрах на захід від Детройта. Водій машини нічого не помітив - і виїхав на автостраду "Червона стріла".

Сам інвалід за час поїздки не отримав ні подряпини; він був пристебнутий до свого крісла ременем безпеки. Не постраждало і крісло, якщо не рахувати того, що в ході швидкісного заїзду майже повністю стерлися покришки на його колесах, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Канадець оштрафований за водіння інвалідної коляски в нетверезому cтані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути