вівторок, 21 липня 2015 08:45

Канада передала українським військовим мобільний госпіталь

Канада передала українським військовим мобільний госпіталь

Уряд Канади передав Збройним силам України сучасний мобільний військовий госпіталь, який 21 липня вирушить до місця призначення в зону АТО

Про це повідомив у понеділок директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони Андрій Верба, передає "Радіо Свобода".

"Комплекс мобільного госпіталю багатофункціональний і сегментований - він може використовуватись і як операційне відділення поряд з полем бою, і як інше функціональне приміщення для надання попередньої медичної допомоги перед евакуацією в тил хворих та поранених. Також він повністю автономний", - розповів Верба.

Він зазначив, що роботу обладнання за будь-яких умов забезпечують дизельні електрогенератори, адаптовані до українського палива, системи живлення та кондиціонування європейського стандарту, а також система водоочищення за канадською технологією "Рейнфреш", яка дозволяє подавати 40 літрів питної води на хвилину.

За його словами, мобільний комплекс у вівторок відправлять до розташування 59-го військового мобільного госпіталю в Луганській області.

"Весь комплекс можна розгорнути за шість годин, а згорнути за чотири. Це дійсно високомобільний госпіталь, який може працювати в будь-яких природних і географічних умовах. Я передаю це обладнання, знаючи, що воно врятує сотні, а може й тисячі життів українців", - наголосив посол Канади в Україні Роман Ващук.

В Міністерстві оборони Канади раніше заявляли, що восени цього року в Україні розпочнуться дворічні навчання, які проводитимуть для військовослужбовців Збройних сил України військові з Канади. Окрім планованої місії з 200 військових інструкторів, будуть створені також невеликі спеціалізовані тренувальні групи з авіарозвідки, медичної підготовки і вишколу саперів.

Зараз ви читаєте новину «Канада передала українським військовим мобільний госпіталь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути