Ексклюзиви
субота, 23 січня 2021 05:18

Канада і Україна обговорили спрощення візового режиму

Канада і Україна обговорили спрощення візового режиму
Канада спростить візовий режим. Фото: Reuters

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і віце-прем'єр-міністр - міністр фінансів Канади Христя Фріланд обговорили розширення угоди про вільну торгівлю і лібералізацію візового режиму.

"Важливою підставою розвитку економічного співробітництва між Україною та Канадою є Угода про вільну торгівлю і сьогодні перед обома сторонами стоїть амбітне завдання розширити його дію на сфери інвестицій та послуг", - йдеться в повідомленні пресслужби уряду за результатами телефонної розмови Шмигаль і Фріланд.

"Торговельно-економічне співробітництво залишається пріоритетом нашої співпраці. Кожен новий виклик відкриває нові перспективи для розвитку, тому ми повинні консолідувати свої зусилля для якнайшвидшого подолання негативних наслідків, викликаних пандемією коронавірусу, і продовжувати нарощувати обсяги двосторонньої торгівлі", - підкреслив прем'єр.

Фріланд зазначила, що Канада зацікавлена ​​в розширенні Угоди про вільну торгівлю з Україною і готова вести роботу в цьому напрямку.

Сторони погодилися, що необхідно найближчим часом організувати роботу міжурядової робочої групи, яка розроблятиме документ.

Шмигаль відзначив високу зацікавленість України в лібералізації візового режиму і наголосив на готовності прийняти в Україні групу канадських експертів для проведення моніторингу стану відповідності України критеріям Канади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден знає, що Україна - та точка, де можна і треба протистояти Росії

Раніше Денис Шмигаль запросив Канаду приєднатися до роботи Кримської платформи.

Зараз ви читаєте новину «Канада і Україна обговорили спрощення візового режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути