Ексклюзиви
субота, 13 січня 2018 02:24

Які слова на старий Новий рік допоможуть привабити удачу

Які слова на старий Новий рік допоможуть привабити удачу
На старий Новий рік українці ворожили та робили різні ритуали для залучення в сім'ю щастя і благополуччя. Фото: charybary.ru

На старий Новий рік українці ворожили та робили різні ритуали для залучення в сім'ю щастя і благополуччя. Вірили, що замовлене у січні обов'язково збудеться.

Найпопулярніші замовляння українців зібрав Styler.

Удача

13 січня рано вранці потрібно обійти будинок зі свічкою і три рази повторити: "Господній вогонь, допоможи! Всі сварки і скандали випали, не залиш і сліду від всякого зла".

Наступну замову на удачу необхідно вимовити в ніч на 14 січня і повторити її сім разів: "Як ранкова зірниця прийде, так і удача до мене прийде, до хати своєї її зоря принесе і залишить там на цілий рік. Біда в будинок мій ніколи не прийде, буду я жити, буду працювати, буду Господу Богу молитися. Хай буде так".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких посівальних пісень співати на старий Новий рік

Любов

Щоб привернути кохання, дівчина повинна напекти багато млинців, гарно вбратися, запросити в будинок побільше гостей і пригостити їх. Аби ритуал мав силу, під час готування потрібно примовляти: "Млин-млинець, знайди свій роток, млинці печіться, женихи роїться, на мене дивитеся, око не відводите. Буду я красуня, всім мила і подобатися", а в кінці вечора всі млинці повинні бути з'їдені.

Гроші

Ввечері 13 січня треба прийняти ванну, додавши у піну кілька крапель розмарину, апельсину, бергамоту і ложечку меду. Під час купання скажіть слова: "Як солодка вода тече, і мене омиває, так і гроші до мене течуть, прилипають. Як річка Йордан тече і всім її води вистачає, так і до мене багато добра прибуває. Воді текти, мені добро берегти". Під час цієї новорічної замови також запаліть свічки. Вони не тільки додадуть романтики, а й збільшать магічну силу ритуалу. Свічки слід вибрати зеленого або золотого кольору.

Як використовувати залишки зі святкового столу

Прибираючи зі столу після святкової вечері, потрібно акуратно взяти скатертину, щоб не розсипати крихти, і витрусити її з вікна, тричі повторивши при цьому: "Скільки крихт на скатертині, стільки щастя і багатства в мій будинок".

14 січня українці відзначають Святого Василя, Новий рік і Обрізання Господнє. Опівночі до осель приходили посівальники і вітали із Новим роком. Це були тільки хлопці і чоловіки. Вважалось, що після сходу сонця вітання не мали такої сили. Зерно несли в рукавиці. Засипали весь будинок пшеницею, житом і вівсом.

Зараз ви читаєте новину «Які слова на старий Новий рік допоможуть привабити удачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути