четвер, 28 липня 2022 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Кадиров узявся винуватити США у проблемах Росії

Кадиров узявся винуватити США у проблемах Росії
Глава Чеченської республіки намагався Рамзан Кадиров назвав Сполучені Штати Америки "матір'ю агресії та міжнародного тероризму". Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 28 липня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації з посиланням на полонених поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у четвер пресслужба ЦПД у Telegram.

"ЗМІ РФ повідомили, що бійці Збройних сил України під час відступу кидають американські гаубиці М777 через брак знань. Нібито українців проінструктували на місцях, але цих знань виявилося замало", – дезінформують російські пропагандисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставленики Кремля "розганяють" брехню про ЗСУ на Харківщині – РНБО

Вони також заявили, що бойовики ЗСУ нібито біжать з фронту, а призовники ховаються від примусового відлову людей на вулицях, у барах та АЗС.

"Тих, хто відмовляється підписатися у повістці, жорстоко б'ють. Бунт назріває і серед тих, хто вже воює, оскільки бойовики звинувачують командирів у тому, що їх кидають під кулі без зброї", – брешуть росіяни.

Тим часом глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров назвав Сполучені Штати Америки "матір'ю агресії та міжнародного тероризму, оскільки Захід має намір в найближчі місяці збільшити жорсткість інформаційної кампанії проти Росії та закріпити за нею статус країни-агресора". Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

Раніше Кадиров просив російського диктатора Володимира Путіна дозволити чеченцям дійти до самого Києва, щоб поквитатися з "кровними ворогами".

Згодом виявилося, що всі бойовики батальйону "Ахмат" залишаться у Чечні.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров узявся винуватити США у проблемах Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути