понеділок, 07 березня 2011 11:09

Спецтема: Арабські революції

Каддафі погодився прийняти посла ООН

Каддафі погодився прийняти посла ООН

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун призначив колишнього міністра закордонних справ Йорданії Абдельіллу аль-Хатіба своїм спеціальним посланцем у Лівії.

Найближчим часом група на чолі з аль-Хатібом повинна відбути до Лівії.

За деякими повідомленнями з Лівії, лівійський лідер Муамар Каддафі дозволив цій групі прибути в Тріполі. Згода на прибуття групи дав і міністр закордонних справ Лівії Муса Куса.

У комюніке, поширеному Пан Гі Муном, зазначено про ситуацію в Лівії: "Основний удар припадає на цивільне населення. Я закликаю негайно припинити непропорційне використання сили з боку урядових військ щодо цивільних об'єктів".

Раніше Міжнародний кримінальний суд ООН повідомив про початок неупередженого розслідування дій і влади, і опозиції в Лівії.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі оголосив список осіб, підозрюваних у репресіях та нападах на мирних жителів в Лівії. У ньому фігурує прізвище Каддафі та багатьох високопоставлених представників країни.

Як повідомляє AFP, головний прокурор МКС Луіс Морено-Окампо заявив, що 3 березня бюро прокурора ухвалило рішення почати розслідування злочинів проти людяності, скоєних у Лівії з 15 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі погодився прийняти посла ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути