четвер, 23 грудня 2010 09:48

Їжа з жерстяних банок небезпечна для жіночого здоров'я

Їжа з жерстяних банок небезпечна для жіночого здоров'я

Американські дослідники прийшли до висновку, що вплив бісфенолу А негативно позначається не тільки на функціонуванні чоловічої статевої системи, а й негативно впливає на жіноче репродуктивне здоров'я.

Ця хімічна речовина використовується для виробництва пластикових пляшок і пакетів, а також входить до складу внутрішнього шару жерстяних банок. З'ясувалося, що дане з'єднання сприяє зниженню кількості яйцеклітин, що виробляються яєчниками.

Як відзначає провідний автор проведеного дослідження, професор Каліфорнійського університету Віктор Фуджімото, це особливо важливо для тих жінок, які вирішуються вдатися до процедури екстракорпорального запліднення (ЕКЗ). Справа в тому, що за даними вчених, кількість статевих клітин, придатних для запліднення, при підвищенні рівня бісфенолу в крові піддослідних на 50% знижується приблизно вдвічі.

Потрапляючи в організм, дана речовина імітує, або, навпаки, блокує роботу деяких гормонів, сприяючи також виникненню порушень у діяльності ендокринної системи. На думку вчених, бісфенол, настільки широко поширений в США і в багатьох інших країнах світу, є одним з найбільш шкідливих для навколишнього середовища речовин. Його можна порівняти з такими важкими металами, як ртуть, свинець або кадмій. Висновки були зроблені на основі спостереження за 26 добровільними учасницями, котре тривало протягом двох років.

Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Їжа з жерстяних банок небезпечна для жіночого здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути