Ексклюзиви
пʼятниця, 21 березня 2014 15:17

"Йдучи на цю злочинну авантюру, Путін підриває власну безпеку" - експерт

"Йдучи на цю злочинну авантюру, Путін підриває власну безпеку" - експерт

Росія може втратити власні території, окуповані раніше, якщо ситуація почне відбуватися у зворотньому порядку. Про це під час прес-конференції зазначив Володимир Василенко, голова громадської Комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні.

За його словами, Путіну не слід забувати, про Осетію, Абхазію, Чечню, а також про те, що Японія претендує на Курильські острови.

"Йдучи на цю злочинну авантюру, Росія підриває власну безпеку. Заради своїх імперських амбіцій Путін ладен пожертвувати всім, ради такої миттєвої перемоги. Цілком можлива втрата Російською Федерацією територій, які вони завоювали, втрата у зворотньому порядку", - вважає Володимир Василенко.

"Загроза з боку Росії нікуди не зникла. Крим - це лише початок. Цілком можливо, що найближчим часом Путіну захочеться забрати й інші території України, які, на його думку, колись також були часткою РФ".

Експерт зазначає: правових механізмів для повернення Криму Україні зараз не існує. Можна змінити це тільки через Міжнародний суд, але, лише за згодою обох сторін.

"Сьогодні повернути Крим правовими методами неможливо. Завтра, коли влада у Росії буде демократичною, може, щось і зміниться", - каже Василенко.

 

 

Зараз ви читаєте новину «"Йдучи на цю злочинну авантюру, Путін підриває власну безпеку" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути