понеділок, 16 серпня 2010 12:44

Через невідому особу на Чернігівщині горить 25 га торф"яників

Через невідому особу на Чернігівщині горить 25 га торф"яників

Торфовище на площі 25 га горить у Чернігівській області. Як повідомили в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій Чернігівської облдержадміністрації, пожежа сталась поблизу с. Кукшин Ніжинського району.

Причина загоряння – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Пожежу локалізовано, проте її ліквідація триває, передає УНІАН.

Крім того, в області триває гасіння пожеж на торфовищах поблизу сіл Сядрине Корюківського району, Сухиня Бобровицького району, Ловинь та Добрянка Ріпкинського району. Торфовища горять на загальній площі понад 2 га. За висновками рятувальників, в усіх випадках пожежі спричинені необережністю при поводженні з вогнем.

Часті загоряння стаються також на торфовищах у Київській області. Так, 13 серпня тривало гасіння трав'яного настилу та окремих вогнищ торфу на площі близько 15 га в селі Соснівка Іванківського району . Загоряння на цій ділянці виникло ще 9 серпня.

У минулий четвер метеорологи зафіксували абсолютний температурний рекорд для України - +42 градуси. Такою високою температури у нас не було за всю історію метеоспостережень.

Погодних рекордсменом став Луганськ. +42 градуси тут було зафіксовано 12 серпня. Втім, жителі Луганська "нічого не відчули", мовляв - нам що +40, що +42 - різниці вже ніякої, в обох випадках погано.

За словами синоптиків Укргідрометцентру, кияни також пережили найспекотнішу першу половину серпня за весь період меторологічних спостережень. Майже всі значення нічної, денної і середньодобової температури виявилися рекордно високими для цих чисел місяця, пише "Газета по- київськи".

Зараз ви читаєте новину «Через невідому особу на Чернігівщині горить 25 га торф"яників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути