Ексклюзиви
неділя, 24 червня 2007 14:48

Ізраїль погодився виконати одну з головних вимог Аббаса

Ізраїльський уряд на своєму недільному засіданні вирішив передати палестинській владі податкові надходження, зібрані на користь автономії і заморожені після приходу до влади руху ХАМАС.

Перерахування цих грошей Палестині було однією з головних вимог руху ФАТХ, який було витіснено Хамасом з сектора Газа. Прем"єр Ізраїлю Ехуд Ольмерт раніше пообіцяв, що автономія отримає ці кошти, оскільки це допоможе підвищити рівень життя на західному березі річки Йордан, де ФАТХ зберіг владу, і забезпечить додаткову підтримку президентові ПА Махмуду Аббасу.

Раніше про відновлення фінансування тієї частини Палестини, яка залишилася під владою Фатха, заявив Євросоюз, а США оголошували про намір зняти санкції, введені після того, як в 2006 році було сформовано хамасовськоє уряд. В той же час, європейці припинили надання гуманітарної допомоги сектору Газу після того, як ХАМАС захопив там владу, повідомляє агентство France Presse.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль погодився виконати одну з головних вимог Аббаса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути