середа, 01 липня 2009 12:06

Ізраїльтянин виростив найдовший огірок (ФОТО)

Автор: Фото Reuters
 

Ізраїльтянин Іцхак Яздантана виростив найбільший у світі огірок. Овоч-рекордсмен виріс на його огороді у місті Петах-Тіква, поблизу Тель-Авіва.

Фермер розповів, що сподівається, що 118-сантиметровий огірок буде внесений до книги рекордів Гіннеса .

Раніше повідомлялося, що найбільший в світі огірок виростив британський фермер Альфо Коба: довжина овочу досягла 91,7 сантиметрів.

Причому це вже другий світовий рекорд Коба. Його попередній рекордний огірок був завдовжки в 89,2 сантиметра. Досягнення було зафіксоване на національній любительській садівничій виставці в місті Бате, на південному заході Великої Британії.

Там же був побитий світовий рекорд з вирощування гігантських кабачків. Фермер Кен Дейд показав публіці величезний кабачок вагою в 65 кілограмів. За словами організаторів виставки, гігантські овочі користуються успіхом не тільки у місцевих жителів, але і у туристів.

Також відомо, що найбільша картоплина в світі була вирощена ліванським фермером Халілом Семхатом і важила 11,3 кілограма.

А ось Джон Іванс з Аляски є володарем семи світових рекордів з області найбільших овочів: він виростив гігантську зелену капусту вагою 34,4 кілограма, найважчу в світі моркву- 8,5 кг, найбільшу в світі цвітну капусту - 14,1 кг, найважчу в світі брокколі - 15,8 кг та інші гігантські овочі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльтянин виростив найдовший огірок (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути