Ексклюзиви
четвер, 07 липня 2011 17:42

З усіх іноземних мов львів'яни найбільше володіють російською

З усіх іноземних мов львів'яни найбільше володіють російською

Мер Львова Андрій Садовий поставив для себе планку – до 2016 року досягти кількості туристів у місті у 10 млн. Минулого року Львів відвідали мільйон гостей із інших регіонів України та закордону. Цього року буде приблизно так само - з початку року у Львові побувало вже близько 400 тис. туристів.

"Цю кількість людей реально прийняти, - сказав мер про 10 мільйонів. - У Львові є 1500 закладів громадського харчування. Цього немає в жодному місті, тому що для туристів важливо мати добрий сніданок, обід і вечерю. Чи зможемо ми прийняти, тестовим буде наступний рік — Євро".

За статистикою, один турист за час перебування у Львові приблизно витрачає 416 євро.

Найбільш туристично-активними періодами для Львова є квітень-травень та вересень-жовтень, коли у місті відбувається понад 50 фестивалів та міських свят. "Віртуози Львова", "Міське свято шоколаду" відвідують 30 тисяч людей на кожен день фестивалю. "День Батяра" - 5-15 тисяч щодня.

Закордонні гості – це переважно люди з Польщі, Росії, США, Великої Британії, Франції, Канади. Щодо інших регіонів України, то найчастіше приїжджають з Києва і Харкова.

"У місті також провели дослідження і виявили, що найбільш розповсюдженою іноземною мовою серед львів'ян є російська – нею володіють 41,2% львів'ян. 24,5% львів'ян у віці 18-30 років володіють англійською. Ще однією іноземною мовою, якою володіють львів'яни, є польська – 19,5%. Нею володіють львів'яни віком 46 років і старше, - повідомила керівник Центру вивчення громадської думки Мар'яна Малачівська. - Було опитано 800 львів'ян старших 18 років".

Зараз ви читаєте новину «З усіх іноземних мов львів'яни найбільше володіють російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути