четвер, 15 травня 2008 14:38

Іван Петришин спалив хату Софії Стельмах

9 травня ввечері 69-річний Іван Петришин із села Пекарів Сосницького району Чернігівщини прийшов додому напідпитку. Затіяв сварку із співмешканкою 71-річною Софією Стельмах.

Погнався з лопатою за жінкою та її онукою через село до клубу. Потім повернувся до хати, облив гасом скриню й підпалив. Пожежу помітили, коли з будинку повалив дим із вогнем. Гасити приїхали місцеві вогнеборці  із райцентру. Та врятувати будинок не вдалося.

Софія Стельмах — вдова. До пенсії працювала свинаркою в колгоспі. Івана Петришина прийняла до себе два роки тому, коли він вийшов із в"язниці. Сидів за вбивство дружини. Діти від батька відмовилися. Після тюрми йти йому було нікуди. Софія Стельмах пожаліла чоловіка. Прописала його у власному будинку. Згодом Іван почав випивати, погрожував побоями.

— Два місяці тому вона приходила в сільраду, просила виписати Петришина, — каже секретар Пекарівської сільради Валентина Кошель. — Після того Іван наче втихомирився.

Софія Федорівна має ще одну хату в Пекарові. Туди й перебралася після пожежі. Односельці зібрали їй гроші. Івана Петришина забрала міліція.

Зараз ви читаєте новину «Іван Петришин спалив хату Софії Стельмах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути