пʼятниця, 18 березня 2022 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

ІТ-армія проти Росії: у Мінцифри розповіли про кіберборотьбу в Україні

ІТ-армія проти Росії: у Мінцифри розповіли про кіберборотьбу в Україні
На IT-фронті добровольцям доводиться "валити" сайти країни-окупанта. Фото: pixabay.com

Україна дає відсіч російським загарбникам на кіберфронті.

У сучасному світі украй важко побороти окупантів без ІТ-армії, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає "24 канал".

"ІТ-армія – це велике волонтерське об'єднання людей з усього світу, які спеціалізуються саме на кібернапрямку. Вона має чіткі функції, отримує бойові завдання та навіть має власне командування. Основний канал комунікації з ними це наш телеграм-канал, де публікуються завдання", - сказав він.

На IT-фронті добровольцям доводиться "валити" сайти країни-окупанта. У списку бувають ресурси пропаганди, держструктури та навіть сервіси грошових переказів.

"Фактично командуванням є технічна команда фахівців. Вони підбирають завдання, аналізують поточну ситуацію та результати атак. Часто вороги вдаються до різних методів захисту. Тому керівництво ІТ-армії також завжди повинне знаходити способи їх обійти", - пояснив міністр цифрової трансформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує інформаційну атаку на українців

Навіть побутові сервіси потрібно невпинно блокувати. Адже це допоможе росіянам краще відчути результат вторгнення в Україну.

"Одним із дуже важливих моментів є потовщування "залізного купола" цифрової блокади Росії. Звичайно, Кремль теж докладає до цього зусиль, проте там самотужки блокують лише соцмережі та ЗМІ. Мінцифри постійно звертається до компаній з ІТ-напрямку та інших спеціалізацій, які просять припинити свою діяльність на російському ринку. Це суттєво знекровлює державні корпорації та бізнес", - вважає Федоров.

Ворожа пропаганда завжди намагається завоювати увагу українців для маніпуляцій.

"Ми максимально комунікуємо про ті речі, які відбуваються в Україні, щоб боротися з фейками й не давати можливості перебивати ефіри й впливати на думку українців. Зараз ми всі зусилля і наші таланти докладаємо до того, щоб перемагати у кібервійні. Пишеться історія," – підсумував посадовець.

Міністерство оборони Росії продовжує здійснювати невдалі спроби кібератаки на Міністерство оборони України. На службові поштові адреси Міністерства оборони України з метою отримання доступу до службового листування були розіслані фішингові листи. Однак усі шкідливі e-mail були заблоковані.

Зараз ви читаєте новину «ІТ-армія проти Росії: у Мінцифри розповіли про кіберборотьбу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути