субота, 17 травня 2008 14:24

Італійці повернули Україні археологічні цінності, вивезені контрабандою

Після довгих переговорів, італійська влада повернула Україні частину історичних і культурних цінностей, вивезених до Італії контрабандним шляхом.

Церемонія повернення цих багатств відбулася 16 травня в посольстві України в Римі. Як повідомили в прес-службі італійського міністерства культури, мова йде про археологічних знахідках періоду ще до створення Київської Русі.

Археологічні цінності були вилучені на Апеннінах в 2006 році під час спільної операції правоохоронних органів двох країн. Слідчі встановили, що в Італії діяло злочинне угрупування, яке займалося контрабандою цінних предметів з різних країн, зокрема з України.

В даний час Україні передано набір ювелірних виробів - унікальний перстень, дзвоник і підвіска-амулет, всі предмети виконані з бронзи. За оцінкою експертів Римського державного музею східного мистецтва, вони датуються - 6 в. н.е.

Під час церемонії в українському посольстві начальник Управління з охороні культурної спадщини корпусу карабінерів генерал Джованні Ністрі підкреслив, що італійська сторона готова продовжувати співпрацю в боротьбі з контрабандою і сприяти виявленню на території Італії цінностей українського походження, вивезених контрабандним шляхом.

Нагадаємо, в лютому 2008 року співробітники Служби безпеці України в Києві припинили функціонування схеми контрабандного постачання до України меблів з Італії. Товар на загальну суму близько 700 тисяч гривень ділки намагалися ввезти за підробленими документами, щоб не платити податків, зборів, інших обов"язкових платежів до державного бюджету, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Італійці повернули Україні археологічні цінності, вивезені контрабандою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути