вівторок, 04 серпня 2020 11:33

Дослідження показало, як вплинув карантин на тривалість робочого дня

Дослідження показало, як вплинув карантин на тривалість робочого дня
У деяких містах, в тому числі в Лос-Анджелес і Чикаго, середня тривалість робочого дня вже повернулася до докарантинного рівня. Фото: pixabay

У середньому на 48 хв. довше почали працювати люди після запровадження карантину.

Також у працівників побільшало зустрічей і листувань, про це свідчить дослідження американського Національного бюро економічних досліджень, пише Bloomberg.

Дослідники проаналізували довжину робочого дня приблизно 3,1 мільйона співробітників 21 тисячі компаній із 16 міст Північної Америки, Європи та Близького Сходу. Вони порівняли поведінку працівників протягом 2 восьмитижневих періодів: до і після початку пандемії Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський наказав пояснити українцям нові умови карантину

Аналізували дані про інтенсивність використання електронної пошти й інформацію про наради. Вони прийшли до висновку, що робочий день у середньому збільшився на 48,5 хв., кількість зустрічей - приблизно на 13%. Також люди відправляють за день у середньому на 40% більше електронних листів своїм колегам.

У деяких містах, у тому числі в Лос-Анджелесі та Чикаго, середня тривалість робочого дня вже повернулася до докарантинного рівня.

Із початку карантину - з 12 березня по 31 липня - роботу втратили 395 тисяч осіб. Це на 71% більше, ніж за аналогічний період торік. В останні місяці зростання кількості безробітних зупинилося. У квітні шукали роботу 149 тисяч людей, у травні - 97, у червні - 75 тисяч, у липні - 68. Під час карантину роботу знайшли для 222 тисячі українців, із них - для 151 тисячі безробітних.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження показало, як вплинув карантин на тривалість робочого дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути