середа, 30 квітня 2008 07:08

Попсовані ікони перепалюють у церковній печі

Замість згорілого церковного намету поблизу Катерининської церкви в Чернігові поставили новий, ще вищий за попередній.

О дев"ятій ранку в передпасхальну суботу до намету підходить начальник управління житлово-комунального господарства міськради Вадим Антошин:

— Міський голова подзвонив єпископу Амвросію, і домовився, що сьогодні приберуть згарище. Не можна так залишити перед святом.

Ієрей Олександр Льодовий, 30 років, у цей час править службу та не може вийти до чиновника.

— Згорілі ікони — це святині, — розповідає пізніше Льодовий. — Їх треба перепалювати. А попіл захоронити в таємному місці, щоб ніхто не міг осквернити. Ми й перепалюєм у пічці Булер"ян. Вона вціліла після пожежі. В першу чергу палили недогарки книжок, щоб вітер не розносив папір. Горить сутками, до Пасхи перепалити все не встигнемо.

Замість згорілих ікон і церковного начиння храми Чернігівщини й Києва пожертвували нові. Віруючі принесли образи з дому. Служба в наметі йде цілодобово. Біля похідної церкви святили й паски.

Новий намет поблизу храму Катерини в Чернігові поставили 4 квітня. За три дні до того він згорів. Віруючі стверджують, що його облили маслянистою рідиною й підпалили невідомі в чорних масках. Слідство про причину пожежі мовчить.

Намети похідної церкви та трапезної Української православної церкви Московського патріархату біля Катерининської церкви з"явилися 30 червня 2006 року. Причиною протесту стало рішення колишнього губернатора Миколи Лаврика про передачу приміщення Катерининської церкви громаді УПЦ Київського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Попсовані ікони перепалюють у церковній печі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути