Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2009 15:45

Іспанські моряки розповіли про 12-річну дівчинку на борту "Аріани"

Іспанські моряки розповіли про 12-річну дівчинку на борту "Аріани"

Члени екіпажу іспанського рибальського судна Alakrana заявили, що на судні Ariana з українським екіпажем на борту перебуває 12-річна дівчинка.

Про це повідомляють іспанські ЗМІ з посиланням на моряків, які дали свідчення судді Сантьяго Педрасу. Він веде справу двох сомалійських піратів, яких затримали іспанські військові серед тих, хто захопив Alakrana.

За словами інженера іспанського судна Віктора Більбао, на судні Аriana перебувають двоє жінок і дитина.

"Одна з жінок народила на борту чотири місяці тому дівчинку. Ми бачили також дівчинку років 11-ти та 14-річного хлопця, пірата, який ходив по кораблю з двома пістолетами в руках і постійно ними погрожував нам. Нам сказали, що він зґвалтував дівчинку", - заявив Більбао.

За словами корабельного кока Анхеля Маріа Дієго, "дівчинка весь час робила нам знаки, щоб ми забрали її з собою. Але ми не могли нічого зробити." Це було жахливо. Це найстрашніший день за весь час, що нас утримували пірати", - сказав він.

Раніше про те, що на борту грецького судна є дитина, журналістам розповів капітан Alakrana Рікардо Блач. Витяги з щоденника, який Блач вів під час полону, надрукувала газета Mundo.

"Ми прямуємо на Сейшели. Ми вільні. Але я не перестаю думати про цю 12-річну дівчинку, яку я бачив, коли ми наблизилися до судна, і про кухарку, зґвалтовану піратами. Я пам"ятаю ці дитячі блакитні очі, її обличчя в ілюмінаторі. Мені дуже боляче від того, що я не зміг її забрати з собою, хоча її мати мене про це благала", - пише Блач.

"На кораблі Ariana 12 піратів, на моєму, Alakrana, - 30. Мати дівчинки плакала. Забери її, - говорила вона мені. Відтоді я дивлюся на себе в дзеркало і плачу. Я не перестаю думати про цю дівчинку, про жінок на тому кораблі. Кухарку зґвалтували, і вона вагітна. Ми попросили у господаря нашого судна передати для неї ліки. Але коли ми їх отримали, Джама Адан, перемовник з боку піратів, викинув їх у море. Це просто покидьки. Цим вбивцям я бажаю тільки одного - смерті. Що буде з дівчинкою? " - пише Блач.

Як пише в своєму щоденнику іспанський капітан, 7 листопада пірати зблизили обидва судна для перекачування палива з Alakrana на судно Аriana, яке перебуває в руках піратів сьомий місяць.

"У цей день я пережив один із найсумніших моментів у моєму житті. Ми підійшли до захопленого судна Аriana. На борту - двоє жінок і одна дитина ... Мати маленької дівчинки благає мене забрати її з собою. Я не роблю цього. Ми передаємо їм фрукти, рибу, інше продовольство і ті деякі ліки, які у нас є. Кухарка судна, вагітна від одного з піратів, який її зґвалтував, нещодавно перенесла аборт і дуже погано почувається. Їй потрібна термінова медична допомога. У неї серйозна інфекція. Закінчується перекачування палива, і ми відходимо".

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України не має офіційної інформації про перебування на захопленому піратами судні Ariana 12-річної дівчинки. З аналогічною заявою виступив глава Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

Балкер Аriana було захоплено сомалійськими піратами 2 травня в районі Сейшельських островів в Індійському океані. За звільнення екіпажу у складі 24 громадян України пірати вимагають викуп.

За матеріалом РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Іспанські моряки розповіли про 12-річну дівчинку на борту "Аріани"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути