неділя, 13 січня 2008 18:19

Ісламісти виступають проти візиту Буша до Єгипту

Єгипетські ісламісти піддали різкій критиці майбутній візит президента США до Єгипту, який, як очікується, почнеться в середу в рамках близькосхідного турне Джорджа Буша.

Найбільший в Єгипті опозиційний рух "Братів-мусульман" вважає, що американська адміністрація проводить "ворожу політику по відношенню до всього ісламського світу", а близькосхідне турне Буша націлене на поліпшення іміджу США в регіоні. "Буш намагається створити кращий образ Америки в очах арабів і мусульман, що стало особливо актуальним після провалу адміністрації США в Афганістані і Іраку і повної втрати пошани до цієї країни у всьому світі", - сказав журналістам в каїрі перший заступник наставника руху Мухаммед Хабіб.

За його словами, візит не дасть нічого нового для вирішення палестинської проблеми, а навпроти, "послужить прикриттям для злочинів проти палестинського народу, блокади сектора Газу, що продовжується".

Він також виключив, що в ході візиту Буша в регіон підніматиметься питання про дотримання прав людини в арабських країнах. "Навпаки, цей візит направлений на підтримку диктаторських режимів в регіоні", - вважає представник "Братів-мусульман".

Інше крупне угрупування "Аль-Гамаа аль-Ісламія" відкинуло "агресивну" зовнішню політику США. "Ми проти цього візиту, тому що відкидаємо агресію американської армії, яка знаходиться в більш ніж 60 країнах світу і грабує багатства народів", - мовиться в заяві угрупування.

Відомий єгипетський адвокат Мунтаср аз-Зайят, що представляє інтереси угрупувань ісламістів, заявив, що більшість єгиптян виступають проти візиту американського президента. "Якщо з погляду єгипетської дипломатії такий візит необхідний, то всі шари єгипетського суспільства відкидають його", - сказав він.

Очікується, що переговори Буша з президентом Єгипту Хосні Мубараком пройдуть в місті Шарм-эш-Шейх на Червоному морі в найближчу середу. Головною темою стане відновлення палестино-ізраїльських переговорів після міжнародної зустрічі по близькосхідному врегулюванню в Аннаполісі, а також ситуація в Лівані і Іраку.

Єгипет стане завершуючим етапом близькосхідного турне Буша, яке він почав 9 січня в Ізраїлі, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Ісламісти виступають проти візиту Буша до Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути