пʼятниця, 20 квітня 2018 10:23

Ірина Луценко представила нові законопроекти по захисту прав дітей

Ірина Луценко представила нові законопроекти по захисту прав дітей
Голова міжфракційного об'єднання "Чужих дітей не буває" Ірина Луценко пропонує не пускати на високі посади злісних аліментників.

У Верховній Раді зареєстровано пакет законопроектів, які передбачають посилення відповідальності злісних неплатників аліментів та матеріальні стимули для сумлінних батьків. Про це на спільному брифінгу з міністром юстиції Павлом Петренком і народним депутатом Андрієм Іванчуком розповіла голова міжфракційного об'єднання "Чужих дітей не буває" Ірина Луценко.

"Ми продовжуємо посилювати відповідальність батьків перед власними дітьми і захищати права дітей на гідний розвиток. Тому сьогодні зареєстрували три законопроекти, які допоможуть вдосконалити законодавство в цій галузі", - заявила Ірина Луценко.

Законопроект №8296 став продовженням закону про аліменти, який набув чинності на початку 2018 року. "Ми побачили результат, тому разом з фахівцями Міністерства юстиції напрацювали новий законопроект, що посилює право дітей на належне утримання. Серед запропонованого нами – штрафи за несплату аліментів понад 1 рік, збільшення мінімального розміру аліментів, заборону на відчуження майна боржника по аліментах, а також недопущення на високі посади злісних неплатників аліментів", - повідомила вона.

Наступний законопроект (реєстраційний номер №8295) пропонує скасувати оподаткування аліментів від батьків-нерезидентів та надати податкову знижку на позашкільну, дошкільну і шкільну освіту дітей. "Ми хочемо створити додаткові стимули для батьків, які вкладаються в розвиток дітей і сплачують за музичну школу, приватний садочок, спортивну секцію, курси англійської. Тому пропонуємо поширити податкову пільгу на таку освіту", - поінформувала народний депутат.

Третій законопроект (реєстраційний №8294) передбачає надання матеріальної допомоги, безоплатної відпустки із зарахуванням в трудовий стаж батькам, які доглядають за важкохворими дітьми на період оформлення інвалідності.

"Цим пакетом законопроектів ми хочемо, з одного боку, захистити права дітей, а з іншого – стимулювати батьків, які дбають і піклуються про свою дитину. Сподіваюсь на швидкий розгляд в парламенті, адже тут немає політичних питань. Нові законодавчі ініціативи стосуються права дітей України на гідне життя і розвиток", - підкреслила Ірина Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Луценко представила нові законопроекти по захисту прав дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути