субота, 09 лютого 2008 11:23

Іран винайшов поліпшену центрифугу для збагачення урану

Іран винайшов поліпшену центрифугу, яка дозволяє прискорити процес з виробництва матеріалів ядерного розщеплення, заявляють дипломати і експерти. Вона вже проходить випробування на заводі із збагачення урану. Створення Тегераном поліпшеної центрифуги відображає високий ступінь розвитку Ірану в ядерній сфері, зазначає РосБізнесКонсалтинг з посиланням на Associated Press.

Раніше Тегеран заявляв про готовність до запуску 3 тис. центрифуг, яких, за словами фахівців, достатньо, щоб збагатити уран для створення ядерної бомби. Проте підтвердження цієї інформації не було. Лідери ісламської республіки неодноразово заявляли про те, що Іран не має наміру відмовлятися від своєї ядерної програми, яка має за мету запуск більш як 50 тис. центрифуг. Тегеран наполягає на тому, що його ядерна програма націлена виключно на мирні цілі. Проте Захід стверджує, що Іран прагне створити ядерну бомбу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Іран винайшов поліпшену центрифугу для збагачення урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути