неділя, 06 квітня 2008 14:54

Іран закликав бойкотувати країни, що ображають іслам

Мусульманам слід бойкотувати товари з країн, де були допущені образи в адресу ісламу. З такою заявою сьогодні виступив голова меджлісу Ірану Голямалі Хаддад Адель, відкриваючи перше засідання парламенту в тому новому 1387 році за офіційним календарем Ісламської Республіки.

"Товари будь-якої держави або уряду, що допустив образи в адресу священних цінностей мусульман, повинні піддатися бойкоту з боку ісламського світу", - підкреслив глава іранської законодавчої влади.

Він різко засудив "ворожі і безрозсудні дії деяких європейських країн, що містять дані образи", розцінивши їх як "прояв культурної агресії і відверте порушення прав людини".

"Виникає питання: що ж відбулося за ці роки, що нападки Заходу на іслам прийняли такі явні форми, - продовжив спікер парламенту ІРІ. - В цих державах друкуються книги, публікуються карикатури, знімаються фільми - іншими словами, використовуються всі можливості засобів масової інформації, щоб завдати удару і ослабити релігійні переконання мусульман".

На думку Аделя, бойкот товарів стане якнайкращим покаранням для тих, "хто робить замах на права мусульман". "Враховуючи те, що жителі Заходу випробовують рабську залежність від грошей, коли вони побачать, що їхня економіка в небезпеці, вони зійдуть з того шляху, по якому йдуть", - уклав він.

У лютому Іран вже виступав із закликом до мусульманських країн бойкотувати товари з будь-якої держави, яка образила відчуття послідовників ісламу. Тоді обурення Тегерана викликала повторна публікація провідними газетами Данії карикатури на пророка Мухаммеда.

Цього разу приводом для обурення Ісламської Республіки стало розміщення 27 березня в Інтернеті 15-хвилинного фільму "Смута" скандально відомого депутата парламенту Нідерландів, лідера Партії свободи Гєєрта Вілдерса. У картині в критичному світлі представлені Коран і ряд положень ісламу.

Офіційний Тегеран розцінив стрічку голландського політика як "мерзотну" і призвав уряди європейських країн покласти край її демонстрації. МЗС Ірану виразив протест керівникам дипломатичних відомств Нідерландів і Словенії (країна - голова Євросоюзу) у зв"язку з показом цього фільму, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Іран закликав бойкотувати країни, що ображають іслам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути