Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2010 15:40

Іран накрила піщана буря (ФОТО)

 

У декількох районах на заході Ірану оголошено надзвичайний стан у зв'язку із сильною піщаною бурею, яка розпочалася напередодні ввечері.

Особливо небезпечна ситуація склалася в провінції Керманшах, зокрема, у містах Каср Ширін, Гілянгарб, Сарполь Захаб, загальна чисельність населення в яких перевищує 200 тисяч осіб.

Видимість у районі цих населених пунктів не перевищує 100 метрів. Повітря наповнене піском і пилом, буря спричинила забруднення водойм. У державних установах та навчальних закладах оголосили вихідний.

Населенню рекомендовано не виходити з будинків, а в разі крайньої потреби, виходячи на вулицю, обов'язково одягати респіратори або марлеві пов'язки.

Ситуація ускладнюється сильною спекою, температура сьогодні в ранкові години сягнула 31 градуса при підвищеній вологості повітря. Згідно із прогнозами, піщана буря на заході Ірану триватиме як мінімум до суботи.

7 червня потужна піщана буря охопила столицю Іраку Багдад. В результаті стихійного лиха десятки людей потрапили до лікарень з ознаками задухи і проблемами верхніх дихальних шляхів.

А в березні пилові бурі накрили китайську столицю. Академія наук Китаю відзначає, що через вирубування лісів, урбанізацію і часті засухи пустелі поширилися на 16% території країни. За останні півстоліття піщано-пилові бурі почастішали вшестеро і тепер відбуваються до 20 разів на рік, зазвичай - у період з березня по травень.

ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Іран накрила піщана буря (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути