неділя, 16 листопада 2008 13:11

Ірак згоден залишити війська США ще на три роки

Кабінет міністрів Іраку в неділю схвалив угоду стратегічного партнерства із США про продовження перебування американських військ в країні, повідомляє РІА Новости з посиланням на Reuters.

Згідно з документом, понад 150 тисяч військовослужбовців США залишаться в Іраку ще на три роки. Тепер документ відправлять на остаточне голосування до парламенту, повідомив агентству міністр закордонних справ Іраку Хошияр Зібарі.

Документ, зокрема, передбачає виведення американських військ з Іраку до кінця 2011 року, а також виведення багатонаціональних сил з міст і населених пунктів країни до 30 червня 2009 року.

Угода між Багдадом і Вашингтоном, покликана визначити умови перебування американських військ в Іраку після закінчення наприкінці року нині чинного мандата РБ ООН, мала бути підписана ще в липні 2008 року. Проте, хоча США пішли на ряд поступок, більшість іракських політичних партій як і раніше відмовляються підписувати угоду.

Зараз ви читаєте новину «Ірак згоден залишити війська США ще на три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути