понеділок, 12 квітня 2010 15:30

Інвалід війни пожертвував 50 тисяч на пам"ятник Сталіну

Інвалід війни пожертвував 50 тисяч на пам"ятник Сталіну

Ветеран Великої Вітчизняної війни з Харкова Іван Шеховцов перерахував на будівництво пам"ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі 50 тис. грн.

Про це повідомляє офіційний сайт Компартії України з посиланням на другого секретаря Запорізького обкому КПУ Олександра Зубчевського.

За його словами, "в наш офіс зателефонував ветеран з Харкова і попросив перевірити надходження його особистих коштів на розрахунковий рахунок обкому - на будівництво пам"ятника Сталіну в розмірі 50 тисяч гривень. Дійсно, така сума надійшла на наш рахунок".

В обкомі КПУ "встановили прізвище ветерана, зв"язалися з ним і подякували за таку значну фінансову допомогу".

"Шеховцов - легендарна особистість. Наприкінці серпня 1943 року, в 17 років, він пішов добровольцем на фронт. Воював як навідник протитанкової гармати. Інвалід війни, нагороджений орденами Слави і Вітчизняної війни, медаллю За відвагу, двома медалями За бойові заслуги. Він високопрофесійний юрист і історик, відомий своєю боротьбою за відстоювання історичної правди. Неодноразово подавав до судів позови про захист честі і гідності Верховного головнокомандувача Сталіна", - розповів другий секретар обкому КПУ.

"Свій громадянський вчинок Іван Тимофійович пояснив тим, що для нього ім"я Сталіна святе. З цим ім"ям він йшов у бій. Як історик він оцінює видатний внесок Сталіна у справу будівництва і розвитку Радянської держави, у боротьбу з фашизмом", - зазначив Зубчевський.

Сам Шеховцов розповів, що 50 тис. грн - це підсумок 20-річних накопичень. Зараз фронтовик живе один, і рішення про фінансування пам"ятника приймав самостійно. "Я отримую пенсію як інвалід Великої Вітчизняної війни, як працівник прокуратури і як старший радник юстиції. Крім того, отримую надбавку за особливі заслуги як володар ордена Слави і медалі За відвагу", - сказав він.

У Запорізькому обкомі КПУ запевняють, що будівництво перебуває на завершальному етапі, монумент буде встановлено не пізніше ніж 9 травня. Шеховцов вже отримав запрошення на відкриття пам"ятника і збирається його прийняти.

Як повідомлялося, до 9 травня в Луганську з"являться рекламні щити із зображенням Йосипа Сталіна.

На думку першого секретаря Кримського республіканського комітету КПУ Леоніда Грача, країні потрібна "сильна рука" за аналогією з особистістю Сталіна.

За матерiалами: УНІАН, Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Інвалід війни пожертвував 50 тисяч на пам"ятник Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути