понеділок, 08 грудня 2014 18:20

Інтерпол не хоче оголошувати у розшук Януковича

Інтерпол не хоче оголошувати у розшук Януковича
Фото: ria.ru

Генеральний прокурор України Віталій Ярема дивується, чому Інтерпол раніше не оголосив у розшук екс-президента України Віктора Януковича і низку колишніх вищих посадових осіб.

"Сім осіб на чолі з Віктором Януковичем не оголошені сьогодні в розшук Інтерполом. Вони нічого не відповідають", - сказав він журналістам у понеділок у Києві.

За словами Яреми, під час переговорів у Ліоні, на які їздили два його заступники, представники Інтерполу говорили, що в розшуку Януковича вбачають політичне переслідування.

"Ми надали їм приклади, матеріали, що там є і економічні злочини. І навіть якщо відкинути Януковича, то залиште Захарченка (екс-глава МВС Віталій Захарченко - ред.), Пшонку (екс-генпрокурор Віктор Пшонка - ред.) - Які можуть бути політичні переслідування стосовно цих людей?"- зазначив він.

"Але все одно Інтерпол чомусь не виставляє їх в розшук", - дивується генпрокурор.

Раніше начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк зазначив, що СБУ розраховує, що найближчим часом Інтерпол виставить "червону картку" на колишніх високопоставлених чиновників України.

Кажучи про зволікання з оголошенням у міжнародний розшук колишніх високопосадовців України, він підкреслив, що в даний час вони зареєстровані в базі Інтерполу, але немає "червоної картки", яка означає, що людина перебуває в міжнародному розшуку. "Повірте мені, найближчим часом ми це побачимо. Коли буде це найближчим часом, я не можу сказати, ми над цим працюємо. Інтерпол буде їх розшукувати, щоб вони, окрім як Росії і Криму більше нікуди не поїхали, нехай їдуть до нас" , - зазначив Вовк.

Зараз ви читаєте новину «Інтерпол не хоче оголошувати у розшук Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути