понеділок, 15 січня 2018 11:49

Інтернет-сервіси з РФ продовжують проникати в український простір - експерт

Інтернет-сервіси з РФ продовжують проникати в український простір - експерт
Експерт громадського проекту "Слово і Діло" Валентин Гладких заявив, що російські медіа легко обходять заборони в Україні

Бізнес, зокрема і медіа, країни-агресора легко обходить заборони в Україні і далі транслює фільми, які, за чинними законами, в нашій країні показуватися не повинні. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив політичний експерт громадського проекту "Слово і Діло" Валентин Гладких.

За словами експерта, навіть у публічних місцях у Києві можна відкрити заборонений "Вконтакте". Не проблема також отримати в українському державному банку переказ із "забороненої" платіжної системи країни-агресора. Також просто, через посередників, в Україні і відкривають свої офіси російські компанії, стверджує Валентин Гладких.

"Наприкінці грудня відеосервіс OLL.TV, що входить до складу ахметівського ТОВ "Медіа Група Україна", анонсував запуск на території України онлайн-кінотеатру "Амедіатека". Він містить безліч серіалів і невелику кількість фільмів від таких студій, як HBO, Showtime, FOX та інші... насправді, українцям знову підсовують продукт компанії країни-агресора. Сервіс створений російською компанією "Амедіа", а послуга надається тільки російською мовою... Розробник, звичайно ж, також - Москва, РФ. Ось такий простий і невибагливий спосіб обходити "санкції", "обмеження" тощо", - написав політолог.

Валентин Гладких стверджує, що вищезгадана компанія "Амедіа" є виробником таких російських серіалів, як "Бідна Настя" і "Моя прекрасна няня", головна актриса якого потрапила до бази "Миротворця" за регулярні гастролі в Криму.

"Засновник компанії "Амедіа" - російський продюсер Олександр Акопов, як відомо, довгий час консультував канали "Інтер" і "Україна". П.С. особливо цікаво дізнаватися про таке після публічного плачу Ярославни у виконанні Нацради з питань телебачення і радіомовлення з приводу недосконалого законодавства, яке не дозволяє цьому органу ефективно виконувати свої функції і протидіяти пропагандистському контенту з країни-агресора", - підсумував експерт.

Нацрада з телебачення і радіомовлення для українських зірок, які гастролюють у Росії, запропонувала ввести штрафи або кримінальну відповідальність. Також Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення пропонує підвищити штрафи за недотримання квот демонстрування українського кіно.

Також Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку "Інтера" і СТБ за трансляцію в новорічних ефірах фільмів за участю російських акторів з "чорного списку" СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Інтернет-сервіси з РФ продовжують проникати в український простір - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути