неділя, 08 березня 2020 13:59

"Іноді дуже хочеться просто вішати" - Зеленський про ставлення до олігархів

"Іноді дуже хочеться просто вішати" - Зеленський про ставлення до олігархів
Зеленський: ми зараз закриваємо економічні діри. фото: ДТ

Президент Володимир Зеленський зізнався, що іноді йому "дуже хочеться" вішати олігархів, але Україна обрала демократичний шлях. Про це він сказав в інтерв'ю The Guardian.

На питання журналіста про роль олігархів в Україні Зеленський відповів, не можна їх вішати чи стріляти.

"Ми не можемо цього робити згідно з законом. Це шлях. Ми вибираємо: або тоталітарний, або демократичний. Але якщо вибрали демократичний, то, звісно, вішати не можна. Хоча іноді дуже хочеться. Чому? Тому що так швидше, - сказав голова держави. - Проте, ми обираємо закон. Ми концептуально творимо демократичну державу, і для всіх повинні бути однакові правила, один закон. Але роль, якщо ви вже використали це слово, – то дуже хочеться, щоб ролі у них були не головні, а, як у кіно, епізодичні. Зі свого боку, вони розуміють, що я не злодій, і починають по-іншому поводитися".

The Guardian в опублікованому інтерв'ю зазначають, що після слів Зеленського про те, що йому іноді дуже хочеться вішати олігархів його прессекретар Юлія Мендель дещо занепокоєно зазначила: "Ми жартуємо". "Звичайно, ми жартуємо", - сказав Зеленський.

Президент також стверджує, що олігарх Ігор Коломойський, з яким його пов'язували під час президентської кампанії, нічого від нього не очікує, не дзвонить йому і ні про що не питає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський президент Трамп порівняв розмову з українським президентом Зеленським з тестом на коронавірус

"Всі знають моє ставлення: я нікого нікуди не влаштовую. Ні на які державні підприємства. У мене є декілька людей, які зі мною працюють. Вони мої друзі, ми вчилися на юридичному факультеті або давно дружимо, я довіряю цим людям, але вони не мають стосунку до будь-яких підприємств і бюджетів, - сказав Зеленський.

Президент також розповів, що в Україні йому зараз доводиться вирішувати дуже багато проблем.

"Проблем більше, вони катастрофічні. Проблеми ж не виникають сьогодні, і їх треба вирішувати. Проблеми виникли багато років тому. Коли ми здобули незалежність, ми ще тоді повинні були вибрати собі модель, як жити.Потрібно було точно визначитися, і це найбільша проблема, - вважає Зеленський. - Тому багато економічних процесів – вони стагнували, тобто вони сьогодні кожного дня прориваються, вибачте, як прищ у 18-річного. Ти не знаєш, де, коли саме, як він з'явиться. Ти просто бігаєш, як на кораблі: всюди діри, і ти руками й ногами закриваєш це. Це те, в чому ми зараз живемо. Ми закриваємо діри".

Родині президента України Володимира Зеленського не подобається обмеження, які накладає на їх життя його робота.
"Це важко. Їм не подобається моя робота", - сказав Зеленський в інтерв'ю The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «"Іноді дуже хочеться просто вішати" - Зеленський про ставлення до олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути