вівторок, 16 червня 2009 10:00

Хворі на свинячий грип знайшли спосіб, як обдурити детектори в аеропортах

Хворі на свинячий грип знайшли спосіб, як обдурити детектори в аеропортах
Встановлені в аеропортах тепловізори не завжди дозволяють виявити пасажирів, хворих на свинячий грип: деколи люди свідомо одурюють детектори, приймаючи жарознижуючі засоби. Через це у В"єтнамі декілька пасажирів, інфікованих вірусом A/H1N1, після прильоту не були ізольовані і заразили інших, повідомляє місцева влада.

Декілька людей за три години до посадки в аеропорту Хошиміну прийняли пігулки, і детектор не побачив у них підвищеної температури. При підозрі на A/H1N1 в"єтнамська влада ізолює людину на тиждень.

В даний час у В"єтнамі виявлено 26 випадків захворювання, 23 заражених людини прибули на літаках із США або Австралії. Інші троє заразились на свинячий грип в результаті контакту з цими людьми. Смертельних випадків в країні поки не відмічено.

Нагадаємо, всесвітня організація охорони здоров"я в минулий четвер оголосила про глобальну пандемію грипу і закликала уряди готуватись до тривалої боротьби з вірусом. За даними ВООЗ, в даний час в 74 країнах світу нараховується 28,7 тис. хворих. 144 людини померли.

У XX столітті було зафіксовано три пандемії грипу. Пандемія "іспанки" в 1918 році забрала 40-50 млн життів, вона вважається однією з найбільших в історії людства. "Азіатський грип" в 1957 році став причиною загибелі близько 2 млн осіб. Остання пандемія - "гонконзький грип" 1968 року - забрала життя близько 1 млн людей, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Хворі на свинячий грип знайшли спосіб, як обдурити детектори в аеропортах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути