вівторок, 02 грудня 2014 18:02

Ходорковський в Європарламенті назвав санкції проти Росії "великою помилкою"

Ходорковський в Європарламенті назвав санкції проти Росії "великою помилкою"
Фото: uk.wikipedia.org

Колишній глава ЮКОСа Михайло Ходорковський назвав безглуздими економічні санкції проти Росії.

Про це він повідомив у вівторок у Європарламенті.

"Я вважаю великою політичною помилкою санкції проти Росії як країни. Мені здається безглуздими санкції проти російської економіки в цілому", - сказав він.

"Цілком неприйнятна логіка, яка полягає в тому, що якщо російський народ буде жити гірше, то він швидше зрозуміє, яких поганих правителів він обрав. Її короткостроковий і вельми сумнівний ефект, який може бути досягнутий найближчим часом , може бути з лишком компенсований стратегічними мінусами у віддаленому майбутньому. Не можна відштовхувати російський народ від Європи", - заявив він.

При цьому він зазначив, що Європі "треба бути набагато жорсткішими в усьому, що стосується адресних санкцій, спрямованих проти корумпованих чиновників, правоохоронців та їх бізнес-партнерів".

Він також закликав європейських політиків не допустити, щоб через санкції постраждав культурний і науковий обмін між Росією і Європою.

"Якими б добрими намірами керувалися ті, хто пропонує ввести обмеження і заборони в галузі культури, освіти і науки, потрібно захищати культурні зв'язки між Росією і Європою. І (Йосип) Кобзон має право брати участь у них, між іншим. Нехай перевиховується, дивлячись на Європу. Ми повинні сприяти зростанню наукових і культурних обмінів, це запорука майбутньої перемоги європейського вибору в Росії ", - сказав Ходорковський.

Піддавши різкій критиці зовнішню політику РФ, зокрема, позицію Москви в українській кризі, а також приєднання Криму, Ходорковський в той же час закликав Європу до "розумної, чесної і диференційованої політики" стосовно Росії.

"Коли я говорю про те, що політика Європи повинна бути чесною, то я закликаю не вдаватися до спрощень, малюючи життя в Росії в чорно-білих тонах. Найчастіше, в карикатурному стилі. Я закликаю також не застосовувати відносно подій, що відбуваються в Росії, подвійні стандарти. Причому в обидві сторони: коли Росії прощається те, що нікому інше не пробачилося б, і коли Росію засуджують за те, що для інших визнається нормальним", - пояснив Ходорковський.

Зараз ви читаєте новину «Ходорковський в Європарламенті назвав санкції проти Росії "великою помилкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути