субота, 19 листопада 2022 09:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Херсонщина оговтується після окупації: влада відзвітувала про зроблене за чотири дні
9

У Херсоні та інших звільнених населених пунктах області продовжуються стабілізаційні заходи
Фото: facebook.com/YanushevichKherson
У Херсоні та інших звільнених населених пунктах області продовжуються стабілізаційні заходи
У Херсоні та інших звільнених населених пунктах області продовжуються стабілізаційні заходи
У Херсоні та інших звільнених населених пунктах області продовжуються стабілізаційні заходи
У Херсоні та інших звільнених населених пунктах області продовжуються стабілізаційні заходи

Звільнена від окупантів Херсонська область продовжує повертатися до життя.

Голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич відзвітував, що влада зробила за останні чотири дні для жителів регіону. Відповідний допис оприлюднив в Telegram 19 листопада.

"На звільненій Херсонщині продовжують працювати правоохоронці, лікарі та рятувальники. Протягом чотирьох днів вибухотехніки Нацполіції обстежили територію площею понад 25 гектарів та вилучено 504 вибухонебезпечних предмети", – зазначив Янушевич.

Що зробили в деокупованих районах Херсонщини, за словами голови ОВА:

Мобільний зв'язок

Оператори мобільного зв'язку відновили роботу 15 базових станцій та налаштували одну пересувну станцію "Київстар".

Електрика та вода

Електропостачання відновили в трьох населених пунктах Бериславського району – Великій Олександрівці, Новодмитрівці та Старосіллі. Для подачі води в селі Чорнобаївка під'єднали генератор на свердловині.

Укрзалізниця відновила водопостачання та електропостачання на залізничному вокзалі Херсона. Вода також з'явиться у квартирах мешканців будинків, що розташовані поряд із вокзалом. Водопостачання відновлять 900 абонентам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни скерували вогонь по Херсону та Чорнобаївці: перші подробиці обстрілів

Гуманітарна допомога

Її отримали близько 60 тис. жителів деокупованих територій. Разом із партнерами влада запустила на Херсонщині 11 центрів гуманітарної допомоги Херсонської ОВА

"Сьогодні до Херсона прибули вантажівки з гуманітарною допомогою від Дніпропетровської, Волинської, Закарпатської та Черкаської областей. До міста доставили продуктові та гігієнічні набори, теплий одяг, постіль, ковдри, дрова, "буржуйки", електрогенератори, комунальну техніку, пасажирські автобуси тощо", – додав Янушевич.

Система охорони здоров'я

Заклади охорони здоров'я Херсона вже забезпечені 34 "Старлінками". Жителі Херсона можуть отримати безплатно гуманітарні ліки. Їх видають в поліклініках міських лікарень.
Також забезпечують медзаклади генераторами. Обласну клінічна лікарня та Херсонська міська лікарня Тропіних отримали генератори великої потужності. Ще два дизельних генератори доставили до Херсонської дитячої обласної лікарні.

У Херсоні також запрацювали шість відділень Укрпошти та два "Нової пошти". Також працює по одному відділенню Приватбанку, Ощадбанку та Укргазбанку. Запрацювала заправка мережі АЗС ОККО.

Росіяни захопили Херсон на початку березня. Згодом і всю Херсонську область.

11 листопада українські війська зайшли до Херсона, засвідчивши звільнення обласного центру від російської армії. 14 листопада президент Володимир Зеленський приїхав у Херсон. Над містом офіційно підняли державний прапор.

18 листопада Укрзалізниця запустила перший потяг з Києва до звільненого Херсона. В обласному центрі влада також облаштувала пункти незламності, перші з яких вже запрацювали. У спеціальних наметах можна зігрітися, отримати гарячі напої та їжу, зарядити телефон, скористатися Інтернетом.

Херсон мав символічне значення для президента Росії Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого. На оборону Херсона Москва спрямувала значні сили, зокрема й елітні частини повітрянодесантних військ, а також підкріплення з мобілізованих росіян.

Зараз ви читаєте новину «Херсонщина оговтується після окупації: влада відзвітувала про зроблене за чотири дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути