четвер, 07 лютого 2013 14:03

Харків'янка повернула Азарову 11 гривень надбавки до пенсії

65-річна харків'янка Анна Скебенко написала листа прем'єр-міністру Миколі Азарову, в якому повернула йому 11 гривень - суму на яку уряд підвищив їй пенсію за останні чотири місяці. Листа з грошима передала народному депутату від блоку "Батьківщина" Арсену Авакову. Він опублікував лист у мережі інтернет та пообіцяв зачитати його на найближчій сесії Верховної Ради та передати прем'єру.

Анна Трохимівна живе сама у двокімнатній квартирі по вулиці Краснодарській, в найбільшому спальному мікрорайоні Харкова — Салтівка. З її вікон видно Харківський тракторний завод.

"Я розізлилась, подумала, пошлю йому оці гроші, йому хай надбавка краще буде. А своєю надбавкою хай зі мною поділиться. Зараз в мене пенсія 1333 гривні 33 копійки. В липні підняли пенсію на 1,14 гривні, в жовтні було підвищено на 2,28 гривень, в грудні на 5,32 гривень. А цього місяця підняли аж на 1,90 копійок. Вийшло 10 гривень з копійками, але вирішила округлити. В конверт поклала десятку і одну гривню, копійки не кидала — каже Анна Трохимівна.

Коли пенсіонерка звернулась до пенсійного фонду, їй пояснили, що так підтягують пенсії до прожиткового мінімуму.

"В фонді була два рази. Кажу: "дайте мені той листочок де пенсії розраховують". "Ні це моя розшифровка" - мені сказала начальниця. Але пояснила, що по гривні буде надбавка за 19 років наднормової роботи. Я пропрацювала 39 років водієм трамваю, і не розумію чому зараз зрівнюють пенсії з тими хто працював мінімально. Мені просто прикро: людина, що не робила на роботі вже догнала мене по пенсії," — додає.

Каже, теперішньої пенсії їй вистачає на три тижні, дальше доводиться економити.

"Зараз в кишені сотня осталась. 250 гривень йде на комунальні послуг, решта на їжу. Одягу не купляю, бо маю його багато з молодості. Гроші йдуть на їжу, або на лікарства," — пояснює пенсіонерка.

Упродовж 2012 року  українським пенсіонерам підвищували пенсію чотири рази. За підсумками року, вона зросла на 17%. Цього року підвищення обіцяють тільки два рази.

 

Зараз ви читаєте новину «Харків'янка повернула Азарову 11 гривень надбавки до пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути