Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2007 20:30

Харківська міліція затримала міжнародних работоргівців

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Харківській області викрили злочинну групу, яка продавала в сексуальне рабство до Росії українських дівчат у віці від 16 до 20 років.

Співробітники УБОЗа отримали інформацію про діяльність групи влітку минулого року. Злочинці знайомилися з дівчатами з малозабезпечених сімей і пропонували їм великі гроші за роботу офіціантками в барах і ресторанах Москви. У столиці Росії дівчат зустрічали інші учасники угрупування, які забирали у них документи, закривали в найманій квартирі. Потім залякували фізичною розправою та примушували своїх жертв займатися проституцією.

Виявити місцезнаходження торговців живим товаром працівникам УБОЗа вдалося на початку серпня 2006 року після зникнення 20-річної мешканки Валківського району, повідомили в центрі суспільних зв"язків УМВС України в Харківській області. Дівчину знайшли в підвалі приватного будинку. Під час допиту власника будинку, 33-річного раніше судимого жителя м. Валки, працівники міліції встановили, що в березні 2006 р. він спеціально приїхав до Харкова, де дівчина вчилася в одному з вузів, щоб викрасти її. Зловмисник намагався отримати викуп у батьків студентки, а потім продати її в сексуальне рабство в Москві.

У ході слідства працівники міліції виявили інших членів злочинної групи - майже 10 чоловік, старше 30 років, громадян України і Росії. Злочинці діяли впродовж двох років. За цей час вони переправили до Росії більше 10 українських дівчат. Зараз вісім з них вже повернулися додому. Працівники харківського УБОЗу спільно з російськими колегами виявляють і затримують всіх членів злочинного угрупування, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Харківська міліція затримала міжнародних работоргівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути