середа, 08 жовтня 2014 13:20

"Happy last year, Vova!": у Варшаві кривавим тортиком "привітали" Путіна
18

Фото: Leszek Imielski

У Варшаві під посольством Росії учора зібралися люди "привітати" президента РФ Володимира Путіна з Днем народження.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Серед присутніх були польський гурт "Тарака", що виступав зимою на Майдані, відомий польський актор Бартош Опаня, депутат Польського Сейму Малґожата Ґошєвська, політичний біженець з Росії (Татарстан) Нафіс Кашапов, представник Руху Солідарності "Разам" (Білорусь) В'ячеслав Сівчик, українці, поляки, білоруси, казанські татари. Організатори акції: Варшавський Євромайдан і фонд "Відкритий Діалог".

Серед подарунків - закривавлений торт, м'ясо, червона доріжка, похоронна свічка, дві засохлі троянди та велика листівка з написом "Happy last year, Vova!", на якій перехожі та учасники акції залишали для Путіна свої побажання. Багато учасників акції приносили з дому власноруч приготовані листівки та подарунки.

"Даруємо Путінові те, що він найбільше любить: кров та смерть" - каже Наталія Панченко Голова Організаційного Комітету Варшавського Євромайдану. - На подібні подарунки заслуговують усі, хто сьогодні підтримує режим Путіна і європейські політики — також. Не треба далеко шукати: в Польщі це, наприклад, Януш Корвін-Мікке чи Матеуш Піскорскі. Підтримуючи політику Путіна вони мають розуміти, що їхні руки теж - в крові."

"Я хотіла б побажати Путіну, щоб він відчував такий самий біль, що його відчувають матері, сестри, брати тих людей, яких він "визволяє" на окупованих ним територіях", - говорить Б'янка Залевська, польська журналістка, поранена під час виконання своїх службових обов'язків в зоні АТО.

Перед входом до Посольства простелена червона доріжка. Крім того, що вона нагадувала про російський стиль святкувань "з розмахом", - була також закликом для всіх політиків світу які сьогодні підтримують Путіна.

"Кожен, хто ступив сьогодні на доріжку сходячи з неї залишає по собі кроваві сліди, це яскраво показує, що будь-яка підтримка диктатора та його політики робить цих людей співучасниками злочинів." - пояснивТомек Чувара з фонду "Відкритий Діалог".

Відомий польський актор Бартош Опаня, 43 роки, спеціально прийшов на мітинг під Посольство. Каже, що вільна Україна є в інтересах його держави, і критикує зміни в уряді Польщі в контексті викликів, що стоять перед Україною.

"Польща є великою і не може собі дозволити проводити політику ховання голови у пісок! - каже актор. - Вона повинна бути потужним гравцем. З росіянами треба поводити себе так, як би поводводилося з ведмедем. Ведмідь не повинен зорієнтуватися, що ми є слабшими. На нього треба мати свої методи: треба вміти його посадити на задніх лапах і наказати сидіти на місці, щоб не повзав".

На великій вітальній листівці усі охочі залишили побажання. Бажають то Гаагзького трибуналу, то останнього року життя, то "Майдану" на "Червоній Площі", намалювали ракету, яка б забрала Путіна геть.

Росіянам учасники акції бажали справжньої російської революції та останнього президента-диктатора в історії. Оскільки з Російського Посольства ніхто так і не вийшов прийняти подарунки, організатори пообіцяли вислати їх поштою до Кремля. На закінчення "святкування" учасники акції під супровід музики, який грав на волинці, заспівали гімн України.

Зараз ви читаєте новину «"Happy last year, Vova!": у Варшаві кривавим тортиком "привітали" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути