неділя, 01 лютого 2009 17:23

ХАМАС готовий погодитися на річне перемир"я з Ізраїлем

Керівництво руху ХАМАС готове оголосити про свою згоду на рік припинити бойові дії проти Ізраїлю. Про це повідомляє в неділю, 1 лютого, видання The Jerusalem Post з посиланням на інформацію телеканалу "Аль-Арабія".

Як відзначає видання, ХАМАС погодився з мирною ініціативою, що надійшла з Єгипту. За деякими даними, Єгипет в четвер відкриє контрольно-пропускний пункт в місті Рафах, яке знаходиться на кордоні з Сектором Газа, і дана умова є частиною угоди з ХАМАСом про припинення вогню.

The Jerusalem Post відзначає, що представник міністерства закордонних справ Єгипту Хуссам Закі в бесіді відмовився підтвердити або спростувати цю інформацію. Дипломат пояснив, що, можливо, в понеділок, 2 лютого, будуть офіційно оголошені результати переговорів уряду Єгипту з ХАМАСом.

Повідомляється, що в понеділок делегація ХАМАСу прибуде до Каїру. У переговорах з рухом також візьме участь глава Палестинської автономії Махмуд Аббас.

Нагадаємо, раніше лідер руху ХАМАС Халед Машаль неодноразово заявляв, що вогонь припиниться тільки після того, як ізраїльська армія покине Сектор Газа. 18 січня Ізраїль оголосив про припинення військової операції "Литий Свинець", що почалася 27 грудня 2008 року, проте сили ЦАХАЛу не покинули сектор, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС готовий погодитися на річне перемир"я з Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути