субота, 18 листопада 2017 03:08

Хакери викрали анкети ветеранів АТО

Хакери викрали анкети ветеранів АТО
Хакери "зламали" комп'ютер державного відомства. Фото: People In

Кіберполіція за добу знайшла комп'ютер, за допомогою якого хакери отримали доступ до бази даних з анкетами ветеранів АТО, а також його власника.

Про це у п'ятницю, 17 листопада, повідомив керівник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк, передає прес-служба відомства.

16 листопада в одній із соціальних мереж була розміщена інформація щодо начебто зламу серверів МВС та викраденні архівів з персональними даними учасників АТО.

Кіберполіція встановила, що хакери отримали доступ до інформації з комп'ютера співробітника регіонального підрозділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО (підпорядковується Мінсоцполітики).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери злили фото оголеної Хлої Морец

У Твіттер хакери заявили, що отримали бази даних ветеранів з серверів МВС. У повідомленні хакерів також в пропагандистському стилі Кремля пообіцяли опублікувати дані представників Правого сектору.

Зловмисники отримали доступ до всієї інформації, що була розміщена не тільки на одному пристрої, а й в усій локальній мережі підрозділу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери вкрали 1 мільйон доларів із банку "Кредит Дніпро". Викрадення грошей відбулося ще у квітні 2016 року, банк із запізненням звернувся в поліцію. Тому досудове розслідування за кримінальним провадженням почалося тільки 16 червня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Хакери викрали анкети ветеранів АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути