неділя, 08 травня 2016 16:58

"Хай вони ними вдавляться" - Савченко заплатила Росії 30 тисяч рублів

"Хай вони ними вдавляться" - Савченко заплатила Росії 30 тисяч рублів
Reuters

Надія Савченко сплатила Російській Федерації штраф.

Про це розповіла матір українки Марія Савченко після відкриття фотовиставки "Матері Героїв" у Києві за участю президента Петра Порошенка, - пише "Українська правда"

"Ми з (адвокатом - ред.) Полозовим позавчора зустрічалися. Він розповів, що Наді стало трошки легше, вона вже трохи почала їсти. Але вона дуже худенька. Раніше вона була дуже справна, але зараз у неї нема цього", - зазначила вона.

"Полозов розказував, що їй (Надії - ред.) дали документи, щоб перейти в Україну. Там є така графа: ти визнай, що перейшла кордон і попросила притулку у Росії – вона лише розсміялася", - розповіла Марія Савченко.

"Ще там є вимога оплатити штраф у 30 тисяч рублів (близько 10 тисяч гривень зараз), який їй присудили", зазначила Савченко-старша.

"Полозов їй роз'яснив, що якщо вона не уплатить цей штраф, то тоді ці документи на перехід в Україну не будуть дійсні. Ну, вона казала: якщо так – я оплачу. Але ж у неї грошей там немає, то консули їй 40 тисяч дали – то вона 30 тисяч віддала, та й говорить "Хай вони ними вдавляться", - розповіла мама українки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надія Савченко підписала документи для повернення в Україну

Надія Савченко перебуває у СІЗО міста Новочеркаськ Ростовської області Росії. 6 квітня її засудили до 22 років тюрми за сфальсифікованим звинуваченням у вбивстві російських журналістів на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Хай вони ними вдавляться" - Савченко заплатила Росії 30 тисяч рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути