понеділок, 07 березня 2022 18:33

Спецтема: Війна Росії проти України

"Гуманітарні коридори" окупантів стали би пасткою для людей - розвідка

"Гуманітарні коридори" окупантів стали би пасткою для людей - розвідка
Розвідка дізналася, чому терористи заговорили про "гуманітарні коридори". Фото: ДСНС

Окупанти хочуть відкриття "гуманітарних коридорів" для ротації особового складу, вивезення тіл та поранених і формування "живого щита".

Зранку 7 березня окупанти оголосили про відкриття так званих "гуманітарних коридорів". Але це була пастка, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Путінські війська мають намір ввести режим "припинення вогню", щоб вивести українців зі знищених населених пунктів Київщини в напрямку Білорусі. В подальшому їх мали доставити авіаційним транспортом на територію держави-окупанта. За аналогічним принципом планувалась організація "гуманітарних коридорів" на Харківщині та Сумщині. Людей мали відправити на російську територію залізничним та автомобільним транспортом", - йдеться у повідомленні.

На території держави-окупанта українцям не можуть бути забезпечені законні громадянські права. Вони стануть заручниками.

"Подібні акції не мають нічого спільного з реальними гуманітарними заходами. Вони спрямовані лише на подальше розгортання кривавого конфлікту від якого вже загинули тисячі людей. Для українських громадян подібний "коридор" може стати справжнім коридором у пекло", - пише розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий підступний план: РФ планує провокацію на Сумщині

Примусове вивезення людей з окупованих територій широко застосовувала нацистська Німеччина під час Другої світової війни. Міжнародний трибунал у Нюрнбегу визнав це злочином проти людяності та порушенням норм міжнародного права.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «"Гуманітарні коридори" окупантів стали би пасткою для людей - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути