вівторок, 12 листопада 2013 18:22

Губернатор Вінниччини не підкорився Мінекономрозвитку

Губернатор Вінниччини не підкорився Мінекономрозвитку
Іван Мовчан Фото: real-vin.com

12 листопада на прес-конференції губернатор Вінниччини Іван Мовчан повідомив, що відмовив Міністерству економічного розвитку і торгівлі у погодженні звільнити директора "Вінницястандартметрології" Андрія Астахова.

Листи від Міністерства економічного розвитку і торгівлі прийшли 7 листопада одночасно і губернатору, і на підприємство "Вінницястандартметрологія". В першому випадку - про погодження звільнення директора, в другому - про звільнення директора.

8 листопада працівники "Вінницястандартметрології" провели загальні збори, на яких єдиним питанням було безпідставне звільнення їх керівника Андрія Астахова. Цю ситуацію колектив назвав рейдерським захопленням підприємства. І звернувся до мера та губернатора з проханням втрутитись та допомогти вирішити цю ситуацію.

За словами представника трудового колективу "Вінницястандартметрологія" Валентина Слинчука, звільненню директора передувала формальна перевірка з Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Приїхали 28 жовтня, побули до обіду 29-го. Ніяких документів не вимагали. Перевірку провели оглядову, наче екскурсію. Нічого не сказали, ніяких приписів не залишили. Ніяких претензій до директора не представили. А через тиждень прислали факсом листа про звільнення нашого директора", - сказав він.

Таку форму звільнення працівники вважають незаконною. Адже це рішення не погоджувалось з обласним керівництвом. Саме так мають діяти за законом.

"Ми відстоюємо свої права в рамках закону. І будемо надалі це робити. Якщо ініціативна група вирішить, що нам потрібно вийти на акцію протесту, зробимо це. Але не в робочий час. Підприємство працює без збою. Ми хочемо, щоб імідж нашої "Вінницястандартметрології" не псувався. Але безпідставним звільненням директора була нанесена велика шкода підприємству, що входить в 10-ку найкращих підприємств системи технічного регулювання України. Адже причин звільнення директора ніхто не назвав", - продовжив Слинчук.

На підприємстві впевнені, що директора зняли за відмову дати "відкат" київським представникам.

"На мою думку, директор і далі буде плідно працювати на своєму місці", - підсумував голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Вінниччини не підкорився Мінекономрозвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути