пʼятниця, 20 липня 2007 12:26

Грузія збільшує свій контингент в Іраку

В рамках прийнятого президентом Грузії Михайлом Саакашвілі рішення про збільшення контингенту грузинських військовослужбовців в Іраку до 2 тисяч чоловік з 20 по 22 липня до Кувейту буде відправлено близько 1 тисячі 200 військових-контрактників Міноборони Грузії.

Як повідомили в прес-службі оборонного відомства, з Кувейту грузинські військовослужбовці 23 липня відправляться на постійне місце дислокації на військову базу в місті Аль-Кут. До них приєднається 850 грузинських військовослужбовців, які вже несуть службу в містах Баакуба і Багдад. Грузинська бригада займатиметься патрулюванням міста Аль-Кут і кордону з Іраном.

Грузія бере участь в операціях в Іраку з серпня 2003 року. Перша група складалася з 70 чоловік. З лютого 2004 року число грузинських військовослужбовців в Іраку збільшилося до 159, з листопада 2004 року - до 300 чоловік, з 2005 року - до 850. За період участі в миротворчій операції в Іраку було поранено 18 грузинських військовослужбовців, загиблих немає. Мінімальна зарплата грузинських військових-контрактників в Іраку складає 1 тисяча 100 доларів.

Керівництво Грузії приділяє велики увагу питанню участі своїх військових в міжнародних операціях. На думку влади, навики, отримані в таких операціях в Косово та Іраку, а в майбутньому, можливо, в Афганістані, допоможуть Грузії підготувати таких військових, які відповідатимуть стандартам НАТО. Служба у складі грузинських миротворчих сил добровільна.

Як заявив раніше президент Саакашвілі, успішні реформи в Міноборони та інших сферах життя країни дозволяють сподіватися на те, що в 2008 році Грузія отримає статус країни-кандидата на вступ до Північноатлантичного альянсу, передає РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Грузія збільшує свій контингент в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути