Ексклюзиви
пʼятниця, 05 травня 2006 20:46

Грузинські винороби отримають податкові пільги

Грузинська влада має намір внести в Податковий кодекс зміни, відповідно до яких у випадку прострочення виплати податкової заборгованості виноробними компаніями на них не буде накладатися штраф (встановлений у розмірі 0,7% податкової суми за кожний прострочений день).

Як повідомив журналістам міністр фінансів Грузії Олексій Алексішвілі, питання додаткових податкових пільг при здійсненні реімпорту грузинського вина з Росії обговорювався в п"ятницю на зустрічі з керівниками провідних виноробних компаній країни. За словами міністра, республіканський уряд готовий прийняти всі міри, щоб звести до мінімуму втрати від введеної Росією заборони на імпорт грузинської продукції.

Згідно з уже прийнятими змінами в митний і податковий кодекси Грузії, у випадку реімпорту підприємці не платять акциз, мито і податок на додану вартість. При цьому компанія сама може декларувати сертифікат, що підтверджує походження товару, якщо такий не буде наданий російською торговельною палатою. Підприємці мають також можливість прострочити податкові зобов"язання, викликані реімпортом, на три місяці. Відповідно до нових правил, якщо прибуток виноробної компанії в 2006 році скоротиться на 50% і більш, те підприємству надається право не платити податок на прибуток за поточний рік.

За словами Алексішвилі, кошти, отримані в результаті надання цих пільг, компанії зможуть направити на заходи з боротьби з фальсифікацією вина та на відновлення його експорту в Росію, а також для виходу на нові ринки.

- Природно, що всі ці пільги для грузинських виноробів будуть поширюватися і на виробників мінеральної води "Боржомі", а також інших продуктів, від яких відмовляється Росія", - підкреслив міністр. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Грузинські винороби отримають податкові пільги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути