субота, 14 липня 2012 05:43

Громадянину Узбекистану, який готував замах на Обаму,винесли вирок

Громадянину Узбекистану, який готував замах на Обаму,винесли вирок
Улугбек Кодиров. Фото: shelbycountyreporter.com

У США суд засудив громадянина Узбекистану, який проживав в країні нелегально, до 15 років і восьми місяців в'язниці за звинуваченнями у змові з метою вбивства американського президента Барака Обами.

Про це в п'ятницю, 13 липня, повідомляє Reuters.На думку прокуратури, 22-річний Улугбек Кодиров набув радикальних поглядів, вивчаючи відповідну інформацію в інтернеті, а також він вірив, що діє від імені радикального руху ісламістів у себе на батьківщині.

Кодиров загрожувало довічне ув'язнення, проте після арешту в липні 2011 року він активно співпрацював з владою і в лютому 2012 року повністю визнав свою провину.

Кодиров приїхав до США для навчання в медичній школі, проте не зміг у неї вступити, і його віза була анульована в квітні 2010 року.

Затримали узбека в мотелі в штаті Алабама, коли він купив кулемет і чотири ручні гранати у торговця зброєю, який насправді був законспірованим агентом влади. Пізніше Кодиров зізнався, що збирався використовувати цю зброю для вбивства Обами.

Зараз ви читаєте новину «Громадянину Узбекистану, який готував замах на Обаму,винесли вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути