пʼятниця, 11 січня 2008 08:40

Громадянам Молдавії видають шенгенські візи в спрощеному режимі

У Молдавії почалася видача шенгенських віз за новими правилами відповідно до Угоди про спрощення візового режиму. Молдавія та ЄС підписали цей документ 10 жовтня 2007 року. Він набрав чинності з 1 січня 2008 року.

Угода передбачає ряд пільг для громадян Молдавії, зокрема, збереження колишньої ціни візи на рівні 35 євро, видачу безкоштовних віз 16 категоріям громадян, зокрема студентам, дітям, журналістам, учасникам культурних і спортивних заходів, водіям, пенсіонерам.

Крім того, значно скорочені й терміни обробки візових заяв. Видача віз громадянам Молдавії проводиться в десятиденний термін від дати подачі заяви і необхідних документів. Планується, що спрощення візового режиму полегшить контакти між громадянами Молдавії і державами–членами Євросоюзу, що призведе до інтенсифікації економічних, соціальних, культурних, наукових і гуманітарних контактів, повідомляє АМИ "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Громадянам Молдавії видають шенгенські візи в спрощеному режимі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути