Ексклюзиви
субота, 25 травня 2019 16:03

Громадська організація "Розумне майбутнє нації" проводить флеш-моб, щоб допомогти дітям з ОРДЛО

Автор: Gazeta.ua
  Анна Горбань: За даними Міністерства соціальної політики на кінець 2014 року на непідконтрольній Україні території залишилося 471 дитина- сирота
Анна Горбань: За даними Міністерства соціальної політики на кінець 2014 року на непідконтрольній Україні території залишилося 471 дитина- сирота

25 травня – Міжнародний день зниклих безвісти дітей, який відзначають із 2002 року в усьому світі. Громадська організація "Розумне майбутнє нації" ініціює флеш-моб, щоб привернути увагу громадськості до проблеми дітей, що залишились на окупованих територіях.

Про це в коментарі Gazeta.ua говорить голова організації, Місіс Україна 2018, Місіс Планета 2018 Анна Горбань.

"За даними Міністерства соціальної політики на кінець 2014 року на непідконтрольній Україні території залишилося 471 дитина- сирота. Через окупацію неможливо визначити їх точну кількість наразі. Тож вони вважаються зниклими без вісти.
Щоб долучитися до флеш-мобу можна просто приколоти до одягу символ Дня зниклих безвісти дітей - незабудку. На моїй сторінці у "Фейсбук" є тематична рамка для фото, яку теж можна використати. Це буде вже свідчити, що ми пам'ятаємо про проблеми дітей в зоні ООС. Це допоможе звернути увагу світу на це. З моменту початку війни пройшло більше п'яти років. Ми зараз взагалі не знаємо, де ці діти, в якому стані вони перебувають. Жоден українець не має пройти осторонь, адже це наша нація", - наголошує Анна Горбань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місіс Планета 2018 Анна Горбань передає літературу дітям в зоні ООС

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб надало модель миротворчої міссії за участі ООН, яка могла б розв'язати конфлікт на Донбасі, розповідає громадська діячка.

"Там є три компоненти, один з них - гуманітарний. Це - діяльність громадських організації. Якщо вони докладуть усіх зусиль, почнуть діяти відповідно до законів та конвенції, не треба буде чекати кінця війни. Не вірю, що держава не може знайти ніяких механізмів, щоб дізнатися, де та 471 дитина. Маємо повернути цих дітей на територію України", - додає вона.

Інтерв'ю з Анною Горбань читайте у свіжому номері журналу "Країна"

Зараз ви читаєте новину «Громадська організація "Розумне майбутнє нації" проводить флеш-моб, щоб допомогти дітям з ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути