четвер, 09 серпня 2018 22:03

Гройсман взяв під особистий контроль ситуацію у вугільній галузі

Гройсман взяв під особистий контроль ситуацію у вугільній галузі
Гройсман буде особисто контролювати ситуацію у вугільній галузі. Фото: Meest

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман погодив призначення нового генерального директора ДП "Первомайськвугілля", яке навесні в результаті техногенної катастрофи на шахті "Золоте" опинилося під загрозою зникнення.

Про це повідомило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, зазначивши, що попередній в.о. гендиректора Артур Мірумян був відсторонений наказом міністра енергетики Ігоря Насалика від 7 серпня 2018 р. За його словами, новий керівник буде представлений трудовому колективу після підписання відповідного наказу.

Причиною відставки Мірутяна послужила його неефективна робота по усуненню наслідків НП на шахті "Золоте" і нецільове використання понад 131 млн грн бюджетних коштів. Як заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, ці гроші були виділені на проведення робіт з водовідведення та закупівлю обладнання, а саме 6 спеціальних насосів, які виробляє єдиний в Україні завод "Южгідромаш".

Пізніше з'ясувалося, що обладнання завод не продавав, а замість нових насосів на шахту була поставлена ​​техніка невідомого походження.

"Щодо цього інциденту було порушено кримінальну справу стосовно Мірутяна і зараз ним займаються слідчі органи", - повідомило джерело і додало: "Гройсман залишився вкрай незадоволений цією ситуацією і використанням коштів, які Кабмін виділив на запобігання техногенної катастрофи".

Крім того, як зазначило джерело, прем'єр вирішив взяти під особистий контроль ситуацію у вугільній галузі.

"Це неприпустимо, щоб людям на шахтах місяцями не платили зарплати, в той час як корупціонери займаються розпилюванням держкоштів", - зазначив він.

Нагадаємо, 25 квітня 2018 року Кабінет Міністрів виділив ДП "Первомайськвугілля" 131,188 млн грн, а вже 2 травня на шахті "Золоте" трапився прорив джерельних вод і затоплення мережі підземних виробок. В результаті НП на шахті припинився видобуток вугілля та інші шахти ДП "Первомайськвугілля" опинилися під загрозою затоплення і припинення виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман взяв під особистий контроль ситуацію у вугільній галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути