пʼятниця, 31 серпня 2018 01:39

Гриневич пояснила, як вчитися без підручників

Гриневич пояснила, як вчитися без підручників
Гриневич закликала користуватися електронними підручниками. Фото: Фокус.ua

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич закликала педагогів та школярів 5 і 10 класів користуватися протягом півтора місяця підручниками з електронної бібліотеки МОН через неврегульовані проблеми з експертизою та друком чотирьох підручників.

"До початку нового навчального року міністерством видано підручники тиражем понад 18 мільйонів примірників - у три рази більше проти минулого року. І переважну більшість підручників доставлено до шкіл Одещини. Однак не всі - виникли проблеми з друком чотирьох підручників, зокрема, з інформатики та підручником історії України для 5 класу, а також з біології та хімії - для 10 класу.

Їх буде розвезено по навчальних закладах до середини жовтня. Як бути зараз? Що стосується інформатики, то радимо тимчасово користуватися тим підручником з інформатики, який автори та видавництво надали міністерству для розміщення в електронній бібліотеці МОН", - сказала Гриневич, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи почнуть навчання без підручників

Вона також порадила користуватися електронною бібліотекою МОН при вивченні історії України п'ятикласниками, доки доопрацюють новий підручник. Бо виявилось, що одна з установ відомства виконала дуже неякісну експертизу цього підручника, внаслідок чого в контенті наявна радянська історіографія.

Також в електронній версії бібліотеки МОН є підручники з біології та хімії для 10 класу. Ними можна користуватися старшокласникам, доки будуть уладнані деякі судові справи, і всі підручники централізовано доставлять до шкіл.

Раніше у Міністерстві освіти України заявили, що новий навчальний рік українські школярі розпочнуть без підручників. Строки розвезення підручників до шкіл посуваються в середньому на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Гриневич пояснила, як вчитися без підручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути