субота, 06 березня 2010 15:02

Греція з ЄС не вийде і грошей не попросить

Греція з ЄС не вийде і грошей не попросить

Канцлер Німеччини Ангела Меркель провела зустріч з прем"єр-міністром Греції Йоргосом Папандреу, після чого спростувала припущення про те, нібито обтяжена боргами країна може вийти з Євросоюзу.

"Питання про те, аби Греція не була в ЄС, не стоїть", - сказала Меркель на прес-конференції. Вона також підтвердила слова Папандреу та інших грецьких чиновників про те, що Афіни не просили допомоги у Берліна.

За словами канцлера Німеччини, вона підтримує нову антикризову програму грецького уряду, розраховану на 4,8 млрд євро, або 2% ВВП, у поточному році.

"Ми хочемо стабільності євро і за це боротимемося разом", - підкреслила Меркель.

Папандреу підтримав главу німецького уряду.

"Єврозона і члени ЄС приймуть усі необхідні заходи для того, щоб забезпечити стабільність єврозони", - переконаний грецький прем"єр.

Він подякував Меркель за бажання спільно боротися із спекулятивними тенденціями на ринках, які є одним із чинників, що змушують Грецію позичати гроші дорожче, ніж інші країни єврозони.

Як відомо, Греція завершила 2009 рік з бюджетним дефіцитом у 12,7% ВВП і боргом у 300 мільярдів євро. Грецький уряд обіцяв заморозити заробітну плату в держсекторі, провести податкову і страхову реформу, боротися з ухиленням від сплати податків. Усі ці заходи, як розраховують в Афінах, повинні привести до зниження дефіциту з нинішніх 12,7% ВВП до 8,7% ВВП до кінця 2010 року.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Греція з ЄС не вийде і грошей не попросить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути